
Aslı Kotaman ile Sanatla Terapi
THINK House Ana Müfredat
Aslı Kotaman ile Sanatla Terapi (Online Katılım)
THINK House Certified The Healing With The Arts
"Resimden, sinemaya, edebiyattan felsefeye, insan doğasında benzersiz bir yolculuğa çıkıyoruz."
1. Buluşma 19 Nisan Pazartesi, saat 21:00-22.30
2. Buluşma 20 Nisan Salı, saat 21.00-22.30
Not: Belirtilen ücret, bu iki buluşmayı kapsar. İçerik dili Türkçe'dir.
Sanatla Terapi Atölyesi, sanatı, hayatı anlamada bir aynaya dönüştürüyor. Gündelik hayatın çıkmazlarına, felsefe ile ve felsefenin ışığında sanatla, sinemayla ışık tutuyor. İnsan doğasına dair zengin bir kavrayış sunuyor.
Picasso, Hopper, Munch gibi ressamlar bize neler söylüyor?
Filmler, resimleri nasıl kullanıyor?
Zorluğa düştüğümüzde, sanat ruhunuzu nasıl kurtarır? Bizi nasıl besler?
Karanlık, mutluluk, sabır gibi soyut kavramların sanattaki yansımaları nelerdir?
Sinema bu yansımaları nasıl uygular?
Kaygı nasıl çizilir? Kaygı nasıl boyanır? Belirsizlik, yalnızlık, anlamsızlık sanatta nasıl somutlaşır?
Modigliani’nin resimleri, Freud’un çalışma odası, Picasso ve Üç Dansçı resmi, Barthes ve Sontag’ın “görüntü” üzerine fikirleri, Truman Show filmi, Black Mirror dizisi ve Montaigne neyi işaret ediyor?
Hayatı ve insan doğasını sanatla keşfe çıkmak üzere 19 ve 20 Nisan akşamı 21.00'de bir araya geliyoruz.
Felsefi metinlere ilgi duyan, edebiyat seven, filmlerin gizemli dünyasını merak eden, resimlerin sinema üzerindeki etkisinden büyülenen, insanı anlamak için toplumu, toplumu anlamak için insanı anlamak gerektiğine düşünen herkes, bu özel çalışmada yerini alabilir.
Kimler Katılmalı?
İnsan doğası ve yaşam konusunda düşünce dünyasını, sanatla zenginleştirmek isteyen bireyler
Hayat yolculuğunda, yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak isteyenler.
Çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri
İçerik üreticileri, eğitmenler, bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar
Sanat dünyasından beslenmek isteyen psikologlar
Kültür ve sanat hayatının zengin birikimiminden beslenmek isteyen konuşmacılar, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller
Tarihin evrensel nitelikteki düşünce birikiminden yararlanmak isteyenler
Aslı Kotaman
Marmara Üniversitesi İletişim Bölümü lisans, Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Bölümü Yüksek Lisans, Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlayan Kotaman, 2013 yılında Doçent oldu. Ana çalışma alanı görsel kültür, film çalışmaları ve dijital kültür olan Kotaman, akademik kariyeri sırasında pek çok bilimsel kuruluşta aktif üye olarak görev almış, tek yazarlı ve çok yazarlı çokça kitap yazmış, onlarca makalesi ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. Aslı Kotaman halen Bonn Üniversitesi’nde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde görev yapıyor.
Akademik çalışmalarının yanı sıra yetişkin ve kurum eğitimleri, atölyeleri veren, konuşmacı ve köşe yazarı olarak çalışan Kotaman, eğitimde yeni yöntemler denemekten kaçınmaz. Kotaman’ın sosyoloji, edebiyat, psikoloji ve felsefeye duyduğu ilgi verdiği dersleri şekillendirdi. İlk akademi dışı kitabı “Zihin Koleksiyoncusu” ile hatrı sayılır bir okur kitlesine ulaştı. Sanat eserlerini ile kaygı, yas, erteleme, hatırlama, unutma, bekleyişler ve umut gibi kavramlar arasında arasında bağlantılar kurdu.
Görünür olmadan var olduğumuzu hissedemediğimiz çağın çarpıklığını kendi deneyimleriyle birlikte, Modigliani’den Proust’a, John Berger’den Kierkegaard’a kadar dâhileri arkasına alarak yorumladı. İkinci kitabı “Açıkçası Canım Umrumda Değil” de insan olma hallerimize odaklandı. Gitmeye ve kalmaya, ayrılıklara ve birlikteliklere, korkulara ve mutluluklara dair olanı filmler, tablolar ve kitaplar aracılığıyla anlattı.
“Mutlu insan ruhunu da doyurabilen insandır” felsefesinden yola çıkarak gündelik hayatı daha iyi anlamamıza yardım eden Kotaman, “Zihinsel Koleksiyonlar” atölye çalışmaları ile bilgi ve deneyimlerini yeni kişilerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor.
https://www.biletix.com/etkinlik/0DO35/TURKIYE/tr